Werken Archief
World of Welcome, Vredespaleis Den Haag
Ter gelegenheid van het honderdjarig jubileum van het Vredespaleis, is bij de entreepoort een bezoekerscentrum gebouwd. Jaarlijks wordt het Vredespaleis door grote groepen toeristen bezocht, maar zij konden het Vredespaleis niet in. Sinds mei 2012 kunnen ze in het bezoekerscentrum terecht, waar een permanente tentoonstelling over de historie van het Vredespaleis en de Carnegie Foundation te bezichtingen is. Bij de ingang van het bezoekerscentrum is het werk 'World of Welcome' geplaatst. Dit werk onderzoekt de betekenis van het begrip 'welkom' in verhouding tot de functie van het Vredesaleis, internationaal hof van arbitrage.

'World of Welcome' is een wereldkaart opgebouwd uit het woord 'welkom, handgeschreven in meer dan negentig verschillende talen door studenten, rechters, diplomaten en andere burgers uit de hele wereld. De wereldkaart is gemaakt van gepatineerd messing, en bladgoud.

Van een aantal van de WELKOM schrijvers, studenten van de Summer School of Public and Private International Law, zijn gefilmde portretten gemaakt. Deze internationale groep van studenten, jonge rechters en advocaten, de rechterlijke macht van de toekomst, vertellen over de betekenis van het woord welkom in hun cultuur.Door de QR-codes te scannen met een smartphone, zijn de portretten te bekijken op Youtube.


 
 
 
 
 
   
  More QR Codes