Werken Archief
City Hall, Zutphen 2004
City Hall, Zutphen
Het raadhuis is in verschillende perioden gebouwd, een deel is 15e eeuws, een deel 17e eeuws en een deel 19-e eeuws. Er zitten een paar prachtige autonome ruimtes in het gebouw en er zijn eclectische stukken waarvan niet helemaal duidelijk is waarom ze er uitzien zoals ze eruitzien.
Opvallend is de mooie lichtval in het hele gebouw.
Bij het denken over de ruimtes en een mogelijke kunsttoepassing werd me steeds duidelijker dat ik een heel autonoom sereen werk wilde maken, dat iets van nu toe zou kunnen voegen aan het gebouw. Ik ben gekomen tot drie voorstellen.
Het eerste plan is voor de patio op de eerste verdieping, de plek met het koepeltje, waar de vlag gehesen wordt en eens per jaar Sinterklaas naar de kinderen van Zutphen zwaait. Daar stel ik voor de stoeptegels te vervangen door steensplit waarop achter de oostelijke bokaal op de grond in brons gegoten overblijfselen van fruit, schillen, klokhuizen en pitten liggen, onder de toegedekte bokaal die hier niet meer de overvloed van fruit draagt. Een vestopt beeld dat verwijst naar het efemere.
 
 
 
   
  next page